Over Zebra Kids Foundation

Het is een veel groter geschenk om te mogen geven dan om te ontvangen. Zebra Kids Foundation wil kinderen de kans geven op een betere toekomst. Kinderen zijn de kiem van de samenleving, uitermate kwetsbaar en vaak hulpeloos. Door hen aandacht, verzorging en onderwijs te geven, kunnen zij uitgroeien tot evenwichtige, standvastige individuen die hun steentje kunnen bijdragen tot de opbouw van hun gemeenschap.

Zeger, modefotograaf en gepassioneerd door mensen en Maruschka, Loftstudio hebben de non-profit organisatie vzw Zebra Kids Foundation in 2005 opgericht naar aanleiding van het eerste project ‘Hello Mister’ na de Tsunami in Indonësie in 2004.

Het doel van dit project was een schooltje te helpen in de bergen te Montasik, genaamd ‘Sekolah Dasar Negeri Seumet’, dat 50 weeskinderen door de Tsunami-ramp heeft opgenomen. Kinderen zoals hier, maar met het grote verschil dat ze er helemaal alleen voor staan. Door de geweldige sponsoringen en de verkoop van de prachtige foto’s en boeken, hebben we niet alleen deze school maar nog 6 andere scholen kunnen helpen aan vele leerboeken, een waterput en klein sportmateriaal.